Mukaan toimintaan

Kiinnostaako monipuolinen, hauska, sosiaalinen ja valtakunnallisesti merkittävä harrastus? Olet tullut oikeaan paikkaan! Partio sopii aivan kaikille. Partion toimintamahdollisuudet ovat rajattomat, ja partion kautta pääsee oppimaan niin perinteisiä erätaitoja, kuin myös tapahtumatuotantoa, kotitaloustaitoja, tietotekniikkataitoja, sosiaalisia taitoja, yhteiskunnallista vaikuttamista, kansainvälisyyttä, askartelua, eri liikuntaharrastuksia, johtamistaitoja, tai vaikkapa sitä, kuinka leivotaan täydellinen kuivakakku. Ennen kaikkea partio on itsensä ylittämistä, uuden oppimista ja yhdessä tekemistä, joka käänteessä.

Siilinjärvellä kokoontuu viikoittain sudenpentu- (7-9 v.), seikkailija- (10-12 v.), ja tarpojaryhmät (n. 13-15 v.). Vuorelassa on kaudesta riippuen sudenpentu, ja seikkailijatoimintaa. Siilinjärvellä järjestetään myös perhepartiotoimintaa alle kouluikäisille ja heidän huoltajilleen. Samoaja-, ja vaeltajaikäisille (16-22 v.) on tarjolla vaeltaja-, ja johtajatoimintaa. Aikuisille partiolaisille (23+ v.) on johtajatoimintaa.

Tarkempaa tietoa ryhmistä, ikäkausista ja viikoittaisesta toiminnasta löydät Usein kysytyt kysymykset – sivulta.

Yleistä partiotoiminnan esittelyä löydät partio.fi – sivulta tästä linkistä. Huomioithan, että lippukuntamme ilmoittautumisprosessi poikkeaa sivulla esitetystä mallista.

Tutustu myös partiosanaston ABC-sivuun.


Näin ilmoittaudut mukaan kauden alussa

Kausi alkaa aina elokuussa noin viikko koulujen alkamisen jälkeen. Toivomme, että mahdollisimman moni aloittaa toiminnan heti kauden alussa, mutta myös kesken kauden on mahdollista tulla mukaan toimintaan, jos ryhmissä on tilaa.

Vanhat Kulukijat

Kuksassa / asiointipalvelussa aukeaa loppukesästä ilmoittautumislinkki, jonka kautta pystyt ilmoittautumaan / ilmoittamaan huollettavasi jatkavaksi partiolaiseksi. Ryhmät julkistetaan nettisivuilla toiminnan alkua edeltävänä viikonloppuna ja ryhmänjohtajat ovat huoltajiin yhteydessä ryhmän kokoontumisajoista.

Uudet Kulukijat

Pidämme infotilaisuuden elokuun alkupuolella yleensä Siilinjärven seurakuntatalolla, missä voi tulla tutustumaan toimintaan ja tuleviin johtajiin. Tilaisuudesta tiedotetaan Kulukijoiden somekanavissa. Tilaisuudessa autetaan ilmoittautumislomakkeen täyttämisessä ja lähettämisessä. Jos et pääse paikan päälle, voit ilmoittautua mukaan myös itsenäisesti alla olevien ohjeiden mukaisesti. Toivomme kuitenkin, että uudet ilmoittautujat tulisivat paikan päälle.

Ryhmät julkistetaan nettisivuilla toiminnan alkua edeltävänä viikonloppuna ja ryhmänjohtajat ovat huoltajiin yhteydessä ryhmän kokoontumisajoista.

  • Vaihe 1 – Täytä rekisteröitymislomake, joka löytyy partio.fi-sivulta Kuilun Kulkijoiden tiedoista Jäsenhakemus-kohdasta. Lomake täytetään huoltajan tai täysi-ikäisen partiolaisen tiedoilla.
  • Vaihe 2 – Lisää huollettava partion asiointipalvelussa, johon siirryt suoraan  täytettyäsi rekisteröitymislomakkeen.
  • Vaihe 3 – Tee jäsenhakemus huollettavalle asiointipalvelussa, siirryt tähän  kohtaan automaattisesti lisättyäsi huollettavan.
  • Huom! Jos sinulla on useampia huollettavia, joille olet tekemässä jäsenhakemuksen, toista kohdat 2 ja 3 asiointipalvelussa. Valitse ylävalikosta Jäsenyys ja sen alta Jäsenhakemus.
  • Vaihe 4 – Lippukunnan ryhmävastaava on tarvittaessa yhteydessä sinuun.

Näin ilmoittaudut mukaan kesken kauden

  • Vaihe 1 – Ota yhteyttä Kulukijoiden ryhmävastaavaan. Ryhmävastaava varmistaa, että ryhmissä on tilaa ja ryhmän kokoontumisaika sopii sinulle. Ryhmävastaava antaa sinulle ryhmänjohtajien yhteystiedot ja kertoo, milloin ryhmä kokoontuu.
  • Vaihe 2 – Täytä rekisteröitymislomake, joka löytyy partio.fi-sivulta Kuilun Kulkijoiden tiedoista Jäsenhakemus-kohdasta. Lomake täytetään huoltajan tai täysi-ikäisen partiolaisen tiedoilla. 
  • Vaihe 3 – Lisää huollettava partion asiointipalvelussa, johon siirryt suoraan  täytettyäsi rekisteröitymislomakkeen.
  • Vaihe 4 – Tee jäsenhakemus huollettavalle asiointipalvelussa, siirryt tähän  kohtaan automaattisesti lisättyäsi huollettavan. 
  • Huom! Jos sinulla on useampia huollettavia, joille olet tekemässä jäsenhakemuksen, toista kohdat 3 ja 4 asiointipalvelussa. Valitse ylävalikosta Jäsenyys ja sen alta Jäsenhakemus. 

Video-ohjeistus


Tutustuminen toimintaan

Haluatko käydä tutustumassa viikkotoimintaan ilman, että sitoudut siihen vuodeksi? Tulet mukaan sitten kauden alussa tai kesken kautta, toimi edellä olevien ilmoittautumisohjeiden mukaan. Kun olet ilmoittautunut mukaan toimintaan ja sinulla on tiedossasi ryhmä, jonka toimintaan liityt, voit tutustua toimintaan siihen asti, kunnes ensimmäisen saamasi laskun eräpäivä koittaa. Tämä tarkoittaa noin 2-3 viikkokertaa ryhmän kokoontumispäivästä ja ilmoittautumispäivästä riippuen. Jos haluat pysyä mukana toiminnassa, maksa lasku normaalisti. Jos taas et halua jatkaa, lähetä erohakemus partion asiointipalvelussa. Tällöin laskusi mitätöidään etkä voi enää osallistua toimintaan.

Tutustuminenkin vaatii aina jäsenhakemuksen lähettämisen. Ilman voimassa olevaa jäsenyyttä emme voi ottaa ketään mukaan toimintaan.


Partiosta eroaminen

Joskus käy niin, että partiolle ei ole enää aikaa tai se ei enää vain kiinnosta. Tällöin pitää erota partiosta. Tämä on harmi, sillä partiosta useimmat saavat elinikäisiä ystäviä. 

Erohakemus lähetetään asiointipalvelussa omat jäsentiedot kohdassa. Jäsentiedot-välilehdellä on Eroa -painike. Klikkaamalla painiketta avautuu erohakemus, jossa pyydetään jäsenyyden päättymispäivämäärää sekä eron syytä. Lippukunta saa tiedon hakemuksesta. Ei siis riitä, että jättää jäsenmaksun maksamatta.