Historiaa

Yleistä

Siilinjärveläinen partiotoiminta alkoi jo vuonna 1946. Silloin perustettiin poikalippukunta Kuilun Pojat ensimmäiseksi siilinjärveläiseksi partiolaisten edustajaksi. Tyttölippukunta Kuilun Tytöt seurasi pian perästä vuonna 1948. Vuosikymmeniä tytöt ja pojat toimivat omissa lippukunnissaan, kunnes 1980-luvulla Kuilun Pojista tuli sekalippukunta. Kuilun Pojat ja Kuilun Tytöt yhdistyivät pian sen jälkeen vuonna 1992, ja muodostivat siten nykyisen Kuilun Kulkijat ry:n. Kantavana voimana taustalla on kaiken tämän ajan toiminut Siilinjärven seurakunta.

Lippukunnan toiminta on aina ollut keskittynyt Siilinjärven keskustan ympärille. Koloina ovat toimineet niin kirkon kellarin tilat ja seurakuntatalon kerhohuoneet kuin nykyään käytössä oleva, seurakuntatalon laajennuksen jälkeen saatu oma tila. Myöhemmin toiminta on vakiintunut myös Toivala-Vuorela alueelle, jossa kolo sijaitsee seurakuntakeskuksen tiloissa. Satunnaista toimintaa on esiintynyt myös ns. sivukylillä – Hamulassa, Kolmisopella, Kumpusella ja Leppäkaarteessa.

Kuilun Kulkijoiden historiikki

Kuilun Kulkijoiden, Kuilun Tyttöjen ja Kuilun Poikien historiasta on tehty kuvakirjapohjainen historiikki, joka on läpileikkaus siilinjärveläisen partiotoiminnan historiasta 40-luvulta 2020-luvulle. Kirja on nimeltään Kuilun partaalla 30 vuotta – Kuilun Kulkijoiden historia valokuvina. Kuvakirjan voit ostaa Kulukijoiden tapahtumista 35€ hintaan, tai kysyä kirjan ostosta hallitukselta.

Kuilun Tyttöjen ja Kuilun Poikien historiikit

Alla on pitkäaikaisen Kuilun Tytön, Maija-Leena Kasurisen kokoamat historiikit Kuilun Tytöistä ja Kuilun Pojista.

Kuilun Tyttöjen historiikki

Kuilun Poikien historiikki